Πώς λειτουργεί

Βρες εστιατόριο

  • Περισσότερα από 1500 εστιατόρια
  • Δες μενού, φωτογραφίες και αναλυτικές περιγραφές
  • Διάβασε κριτικές μόνο από χρήστες που τα έχουν επισκεφτεί

Κάνε online κράτηση και κέρδισε

  • Εξασφάλισε έκπτωση έως 50% και άρχισε να συγκεντρώνεις πόντους για δωροεπιταγές 10€ ή 25€
  • Εντελώς δωρεάν. Χωρίς πιστωτική
  • Χωρίς αναμονή για επιβεβαίωση

Το τραπέζι σου θα σε περιμένει

  • Πήγαινε στο εστιατόριο μόνο με το όνομα σου
  • Δεν υπάρχουν κουπόνια
  • Η έκπτωση θα εφαρμοστεί διακριτικά στο σύνολο του τελικού σου λογαριασμού

Grande Dame Athenian Tavern

3.4

2 Κριτικές

Φωτογραφίες

Πληροφορίες

H Grande Dame άνοιξε τις πόρτες της στο ισόγειο ενός ιστορικού νεοκλασικού στην οδό Νίκης,  που ήταν κάποτε πανδοχείο και που στα πιο πρόσφατα χρόνια του στέγαζε την ταβέρνα Παλιά Αθήνα. Το εσωτερικό του ξηλώθηκε, ανακαινίστηκε κι απέκτησε άλλο στιλ. Το παλιό πλακάκι που έχεις κάτω από τα πόδια σου ξεπερνάει τον αιώνα, τα τραπέζια απλώνονται σε τρία δωμάτια με διάφορα φωτιστικά, άλλα βίντατζ, άλλα πιο μοντέρνα, πίνακες με κυρίες −πες τες και ντάμες− και βάζα με φρέσκα λουλούδια.

Το γεγονός ότι ο χώρος κινείται μεταξύ παλιού και καινούργιου, μπλέκοντας στοιχεία και των δύο, αντικατοπτρίζει τρόπον τινά και το ύφος του φαγητού. Ο Γιάννης Σολάκης βλέπει την ελληνική κουζίνα με τη δική του ματιά, επιστρέφοντας σε γνωστά πιάτα των παλιών αστικών εστιατορίων και των σπιτικών τραπεζιών και αξιοποιώντας τεχνικές και υλικά από κάποιες άλλες παραδόσεις που μάθαμε κι αφομοιώσαμε στην πορεία. Ο ίδιος μιλάει για μια «σύγχρονη ελληνική κουζίνα που κοιτάζει πίσω». Ήδη από τη βελούδινη ταραμοσαλάτα με ούζο, που έρχεται πασπαλισμένη με φιλέ αμυγδάλου και το μυρωδάτο, αν και λίγο παραπάνω σφιχτό χούμους, με τραγανό ρεβύθι (ωραία πινελιά) και ρόδι, καταλαβαίνω τι εννοεί. Το αποτυπώνει ακόμη περισσότερο η πρωτότυπη αθηναϊκή του, με μαρούλι και ψιλοκομμένη πατάτα, αρακά, καρότο, σε ανηθάτη μαγιονέζα. Το ψάρι της είναι λαβράκι μαριναρισμένο με ζάχαρη κι αλάτι στη λογική του gravlax, και πάλι όμως κρατάει το χαρακτήρα της, ξέρεις αμέσως τι τρως. Αν εκείνη σε πάει, ακολουθώντας μια διαφορετική οδό, στα τραπέζια του άλλοτε, η σαλάτα με φακές beluga με κινόα, παλαμίδα ελάχιστα ψημένη, τραγανά τηγανητά νουντλς κι ένα dressing με πίκλα από λάιμ είναι συντονισμένη με τις γευστικές συνήθειες του τώρα. Κάντε την κράτηση σας μέσω e-table εύκολα και γρήγορα! 

restaurant menu

Δες αναλυτικά τον κατάλογο του εστιατορίου ΜΕΝΟΥ

address icon
Διεύθυνση

Νίκης 46, Πλάκα

hour icon
Ωράριο

Δευτέρα εώς Κυριακή 12:00 - 02:00

telephone icon
Τηλεφωνικές κρατήσεις μέσω e-table
211-311-5555
cutlery icon
Στυλ

Bar Restaurant

wallet icon
Κόστος κατ'άτομο

36€ - 50€

payments
Τρόποι Πληρωμής

VISA Diners MasterCard

face icon
Υπηρεσίες

WiFi Εκτενής λίστα κρασιών Parking επί πληρωμή Παιδικά καθισματάκια

3.4

Συνολική βαθμολογία

2 Κριτικές

Φαγητό

3.0

Εξυπηρέτηση

4.5

Περιβάλλον

3.0

Τιμή

3.0