Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Μοριακή γαστρονομία στο bartending ειναι η χρήση χημικών ενώσεων για την ανάμιξη και μορφοποίηση των υλικών ενός υγρού. Δηλαδή δημιουργία cocktail σε μορφή σφαίρας, ζελέ, παγωτού και πολλά άλλα! Γνώσεις οι οποίες ήρθαν κυρίως απο τον κόσμο της ζαχαροπλαστικής και με τον καιρό εφαρμόστηκαν απο βιρτουόζους του μπαρ (και της μαγειρικής) με σκοπό να "ιντριγκάρουν" οπτικά και γευστικά τους καταναλωτές.
Όσο περίεργο και αν φαίνεται η μοριακή σε απλή μορφή χρησιμοποιείται χρόνια.Πως γίνεται κάποιες "σκόνες" και νερό να φουσκώνουν στο φούρνο και να γίνονται ψωμί ή άλλες σκόνες με νερό να γίνονται ζελέ; Αυτό ανέλυσαν οι τεχνολόγοι τροφίμων και έψαξαν, βρήκαν και κατηγοριοποίησαν περισσότερα φυσικά υλικά τα οποία μπορούν να δώσουν ανάλογα αποτελέσματα στην τελική μορφή αναδεικνύοντας περισσότερο τη γεύση. Η μοριακή δεν ειναι χημεία...αλλα φαντασία!!!
Ωράριο
Καθημερινά 20:00 - 03:00
Τηλεφωνικές κρατήσεις μέσω e-table
211-311-5555Στυλ
Bar Restaurant
Κόστος κατ'άτομο
έως 15€
Προτείνεται για
Νέα άφιξη στο e-table. Δεν υπάρχουν ακόμα κριτικές.